de 'orkaanstand' en ons privé jacht! - Reisverslag uit Philipsbourg, Guadeloupe van Auke Beelen - WaarBenJij.nu de 'orkaanstand' en ons privé jacht! - Reisverslag uit Philipsbourg, Guadeloupe van Auke Beelen - WaarBenJij.nu

de 'orkaanstand' en ons privé jacht!

Door: Auke

Blijf op de hoogte en volg Auke

29 Juni 2013 | Guadeloupe, Philipsbourg

Zo, dat was het dan. Het zit erop, het 'juffen-gedeelte' van mij gaat alvast in de koffer.. al blijft het stiekem toch altijd een beetje aanwezig. En de rest van mij is toe aan RUST. Rust rust en nog eens rust.
Niet dat de kinderen je soms geen rust geven, want ze kunnen ook schatjes zijn en je krijgt veel energie van sommige! Maar soms...........

Maandag konden ze alle energie kwijt in het net opgezette Kids World! Een moeder van een van de leerlingen op school heeft een soort kinderparadijs geopend en volledig Nederlands! Een binnenspeeltuin (soort trollenland in Deurne maar dan iets kleiner) waar je kinderfeestjes kunt geven maar ook lekker kunt komen spelen. Ik was gevraagd om hier te komen werken. Ze hebben hier namelijk ook een afternoon-school. Hier maken de kinderen eerst huiswerk (kan me niet voorstellen dat dat lukt binnen in een speelomgeving) en daarna kunnen ze de hele middag klauteren! Ik heb deze baan niet aangenomen omdat Mirelle me vanaf zondag nog twee weekjes komt vergezellen, en ik heeeeel veel tijd op het strand ga doorbrengen.

Onze liedjes flink geoefend, en eindelijk konden we deze dinsdags in de praktijk brengen. Het podium versierd, kinderen mooi aangekleed en in spanning. Op naar de mis! Iedereen op tijd, behalve de 'father'. De kerk niet open, en dus wachten. (gelukkig zijn we dat hier nu wel gewend) Hij stond bij de verkeerde kerk en gelukkig konden we een klein uurtje later beginnen met de mis. Na de mis snel gegeten en alle grote bogen op het plein gezet, alles versierd en juf Ria geroepen. Trots kwam ze naar buiten met alle genodigden en liep zo onder de bogen naar de gymzaal.
Eenmaal in de gymzaal heeft elke klas een mooi optreden gegeven, de PTA en het team hebben ook hun zegje gedaan en alle cadeaus waren overhandigd! Wat een feest en alweer, wat een talent!

Naast al dat feest deze week, kinderen die al op vakantie zijn en films die gekeken worden moet ook de klas in 'orkaanstand' komen. Ja, jullie lezen het goed... orkaanstand. Dat is hier heel normaal in de vakantie! Omdat het orkaanseizoen begonnen is deze maand moet alles opgeruimd worden. In het midden van de klas komen de computers, tafels/stoelen en alle overige spullen. Hierover komt een soort zeil, vastgemaakt, zodat er niet zo snel iets kapot kan gaan. Ook de digi-borden aan de wand worden helemaal afgetaped, zodat wanneer het lekt er minder kans op schade is.

Na alles geteld te hebben en in orkaanstand gezet te hebben was het tijd voor een drankje bij Greenhouse, ons vaste stekkie tegenwoordig. Hier kwamen we onze bruine vriend tegen en op zijn shirt stond 'Boat rentals'. Met mijn communicatie-skills heb ik even geregeld dat we maandag een bootje gehuurd hebben, (20% korting natuurlijk, PAPA IK LEER HET WEL!), zonder dat we hier een driver voor nodig hebben. Ik mag dus zelf het bootje besturen (hier krijgen we natuurlijk wel uitleg voor, wees niet bang). Genietend gaan Laura, Mirelle en ik dus maandag bruin worden! Of we een eigen koelbox hadden? Ja? Oh, je kunt ook gewoon je drinken en eten meenemen, we hebben hier ijs en een koelbox voor je staan. Snorkelen? Ja hoor, we doen gewoon een snorkelsetje erbij. Je kunt ook nog hengels krijgen als je wilt! Vangst is voor jullie! (nou, dat laten we nog maar even naast ons liggen, maar een ankertje uitgooien en snorkelen... WIEHA!)

Na de getrainde communicatie-skills heb ik ook mijn kooktechnieken mogen bijwerken woensdagavond. We hebben voor alle kinderen een worstje in bladerdeeg gemaakt. (alleen het bladerdeeg hier plakt een beetje meer, dus bloem was van harte welkom!)
Na een avondje bakken, ochtend ook nog even gebruikt, kwamen we trots met onze meloenen (ja, 4 of 5 verschillende soorten, voor alle juffen!) lolly's, potloden en bladerdeegjes op school aan.
Na een mooie speech van de directrice, een speech van mijn mentor en een cadeautje van de klas was het dan echt daar....
Veel knuffels en foto's verder konden we dan echt naar huis.

Gelukkig zagen we alle leerkrachten in de avond bij het diner. Bij Cheri's café zouden we met z'n alle genieten van een 3 gangen diner waarna een heuse show zou komen, waarin Ria (directrice) de hoofdrol zou spelen.
Nou, dat heeft ze geweten! Travestieten, rare pakken en flikflaks door de tent.. een optreden als 'beste danseres met de dikste (nep) billen' heeft ze toch aardig volbracht, waarna de enige meester op onze school (gymleerkracht) een vrouwelijke modeshow en dans had gewonnen.

Heel veel gelachen dus, deze avond. Beloofd dat we vrijdag nog eens terug zouden komen.. we kunnen ze echt niet missen hoor! Gelukkig ga ik volgende week nog even lunchen met Nancy, zodat ik van haar nog geen afscheid hoef te nemen.
Vanmorgen zijn we langs alle klassen geweest, helaas weinig kinderen op school. De vrijdag voor de vakantie is het een wonder als je uberhaupt kinderen in je klas hebt, de meeste ouders gaan al een week te vroeg op vakantie namelijk! (met opzet natuurlijk)

Geen tranen, wel veel knuffels! Of we nog terug willen komen.. tsja, wie weet? Als je klaar bent kun je hier zo aan de slag. Nou, dat horen we graag!

Na het afscheid hebben we een snorkelsetje gehuurd en zijn we naar Pinel gereden (het onbewoonde eiland) en hebben ons vandaag goed vermaakt. Weer een beetje bruin geworden, want het bruine was er al weer een beetje af.

Morgen gaat het dan gebeuren, een echte eerste duikles! De huisgenoot van Laura geeft deze lessen en we hebben voor een vriendenprijsje een discovery dive kunnen regelen. (we kunnen steeds beter afdingen)

En zondag... tatatataaaaaaaaa ga ik heel vroeg opstaan om het hele huis te poetsen. Want zondag om half 11 sta ik op het vliegveld!

enne, ik heb gehoord dat het nog steeds geen perfect zomerweer is?
GENIET ERVAN, doe ik ook namelijk, hahaha

overleven jullie het nog 3 weekjes?

doei muppets

• 29 Juni 2013 - 07:01

Tante Mick:

He, dat wij geen zon hebben, hoef je niet zo onder onze neus te wrijven, onze zontijd kpmt heus wel een keertje. Geniet nog lekker van je tijd daar,