de mafkees van de radio
Door: Auke
Blijf op de hoogte en volg Auke
06 Mei 2013 | Guadeloupe, Philipsbourg
Helaas, vakantie voorbij. Het vliegt hier net zo snel om als in Nederland jammer genoeg... en dus was het weer tijd om naar stage te gaan, na anderhalf weekje genieten!
Zoals al eerder verteld kan het gouverment hier elk moment van de dag nog even besluiten om de scholen dicht te laten (vanwege hevige regenbuien, leerkrachten die extra vakantie verdienen of gewoon, omdat ze het nodig vinden)
Daar stonden we dan, donderdagochtend in de regen. Gelukkig is hier de regen al snel weg, een buitje duurt meestal niet zo lang. Op school aangekomen stonden alle leerkrachten buiten te wachten. Geen kind te bekennen......
Niemand wist wat er aan de hand was, tot een paar leerkrachten gingen bellen. Bleek dat alle scholen op het eiland dicht waren. Waarom? Niemand die het wist. Zo hard had het niet geregend en de vakantie was toch echt afgelopen.
Na een tijdje heen en weer bellen met andere scholen en de directrice bleek dat een of andere mafkees op de radio had aangekondigd dat alle scholen dicht zouden zijn. Leerkrachten, zo slim als we zijn, alle ouders aanspreken zodat ze hun kind direct weer mee konden nemen. Zo, dat was geregeld.
Heel handig, bleek achteraf. Een belletje en de hele school stond weer op z'n kop. De scholen zijn wel open! Zo kwamen we er dus achter dat er op de radio een fout was gemaakt..... daar zat ik dan, de hele dag, met maar liefst 6 bruintjes!!!
Gelukkig hebben we een goede deal gemaakt met de leerlingen. De hele dag (enge) films kijken met chips en cola, die ze zelf mochten gaan halen bij de winkel verderop. (ik hoor jullie denken, ja... het kan hier allemaal!)
De volgende dag zouden we volgens die mafkees weer vrij hebben. Gelukkig is er op het nieuws nog even aangegeven dat er echt school was. Maar liefst 15 (van de 26) zaten er in de klas, beter dan 6.
Na al dat drama van belangrijke mensen die dingen beslissen op het laatste moment (iets dat hier nogal vaak, heel vaak, gebeurt) was het tijd voor het volgende drama. De brug die gerenoveerd moest worden.
Op het eiland zitten een paar bruggetjes, maar de grootste zit op simpsonbay, dicht bij school. Hier ligt ook een grote haven, en soms sta je wel een halfuur te wachten voor alle boten er door zijn (handig, als je naar stage moet)
Om alle hectiek van de brug te voorkomen, een renovatie tussen half 2 en half 4 's middags, vertelden collega's ons echt op tijd te vertrekken vanuit school naar huis. Om 12 uur kwamen de eerste ouders hun kinderen ophalen om snel naar huis te racen 'ALLES STAAT AL VAST' hoorden we om ons heen. Ohhhh, maar dan kunnen we om kwart voor 1 aansluiten in de file en alsnog naar huis.
Dat was iets te Nederlands gedacht. We moesten namelijk een uur omrijden omdat de politie alle wegen had afgesloten, omdat iedereen als een gek over de brug wilde. Ik ben dan ondertussen wel al goede vrienden met de locale politie hier, maar een vrije weg naar de brug kreeg ik niet....
Helaas, maar zo raakt onze benzine in ieder geval op!
Uiteindelijk hebben we een hele leuke avond gehad in Soggy Dollar, een leuke club aan het water. En Zelfs Tantra was leuk op vrijdag!
Zaterdag hebben we ons alweer vermaakt aan de zee, volgende keer huren we echt een bedje, die zien er zooooo luxe uit! Zondag was natuurlijk de uitrustdag en de schoolwerkdag. (natuurlijk is hier niks van gekomen en heb ik me vermaakt met films, Skype en het inrichten van mijn nieuwe paleisje)
Oja, ik heb ook nog schoongemaakt... voor het eerst met een mob, of mop. Geen idee hoe je het schrijft, maar ik ga voor mop!
De eerste kaarten zijn al een tijdje onderweg, ben benieuwd wanneer de eerste personen thuis aan het juichen zijn door een kaartje van mij?
Helaas, maar zo raakt onze benzine in ieder geval op!
06 Mei 2013 - 10:41
Lynn:
Haha erg fijn zo'n mafkees die alles even op stelten zet! En lekker hoe ze dat regelen rondom zo'n renovatie. Geniet van je nieuwe paleisje!
Liefs Lynn -
07 Mei 2013 - 16:39
Truus:
Hoi Auke, ik ben toch maar even gaan lezen over jouw in verreweggiestan
het klinkt goed, leuk en ontspannen
ik wens je daar waanzinnig veel plezier en ervaring toe
xx en hugs, vanuit Tungelroy -
11 Mei 2013 - 21:55
Oma Van De Leemkolk:
Hallo Auke, Wat was dat een verrassing straks toen ik de computer openmaakte.Een heel leuke kaart. Het gaat vandaag wat beter en verheug mij op morgen als de kinderen er allemaal zijn.Ik was te snel om je te bedaken op de Hallmarkkaart.Totde volgende keer.Liefs van Omaatje -
14 Mei 2013 - 15:36
Tante Mick:
Leuke verhalen allemaal. Kreeg net je kaartje binnen,maar de zon is helaas niet meegekomen. Amuseer je en natuurlijk een leuke stagetijd daar -
14 Mei 2013 - 18:16
Mam:
Thanks for your postcard. Please send a lot of sunshine!!!!! xxx