wijn op het schoolplein! - Reisverslag uit Philipsbourg, Guadeloupe van Auke Beelen - WaarBenJij.nu wijn op het schoolplein! - Reisverslag uit Philipsbourg, Guadeloupe van Auke Beelen - WaarBenJij.nu

wijn op het schoolplein!

Blijf op de hoogte en volg Auke

05 Juni 2013 | Guadeloupe, Philipsbourg

Daar stonden we dan.. als echte drankverkopers!
Vrijdagavond was 'B-I-N-G-O-night'. Een groot evenement, waar echt het halve eiland op afkomt. Hier kwamen dan ook veel voorbereidingen bij kijken..

Het begon vrijdagochtend met een dagje voor de klas, de kinderen waren al in de sfeer op de momenten wanneer dit niet kon, handig dus. Laura en ik hadden ons ingedeeld bij de drank (deze moest even voorgeproefd worden, dus we stonden op de juiste plek!) Iedere leerkracht had in de avond een taak en stond bij een standje: het eten, het drinken, domino's pizza, bingo kaarten en de movienight. Na een dagje met onrustige kinderen hebben we in de middag wat spullen klaargezet en overlegd. Om 6u waren we weer aanwezig om de laatste dingetjes te regelen en toen kon het feest losbarsten, en dat deed het!

Een paar honderd man werden hartelijk ontvangen in de gymzaal, konden uiteindelijk niet allemaal zitten want het was 'DRUK!'. Ze stonden buiten te luisteren naar de nummers die opgenoemd werden. Alle prijzen waren gesponsord van restaurants/hotels/winkels uit de buurt. (denk aan: weekendjes weg, eetbonnen, winkelcards, enz)
Waar ik ook weer verbaasd over was was dat de mensen (en kinderen) niet 1 kaartje kopen, maar minimaal een stuk of 5.. zo lagen dus alle tafels vol (voor 2 personen), en duurde het per getal dan ook iets langer omdat iedereen minstens 5 kaarten moest controleren. Een jongen uit mijn klas won deze avond de hoofdprijs; 2 tickets naar een eiland naar keuze, wat was ik jaloers!!!

Tussendoor konden de mensen heerlijk eten halen, een biertje/wijntje nuttigen bij ons kraampje en lekker kletsen over de prijzen die ze wel/niet gewonnen hadden. Daarnaast hadden wij een mooi uitzicht op het schoolplein: een domino's standje. Hier werden om de paar uur heeeeerlijke verse pizza's gebracht! Echt een top idee. Ik stond er van te kijken dat de MC Donalds nog geen eigen standje had op het plein, maar ik werd ervan overtuigd dat dat heus het geval had kunnen zijn.. maar dit keer was er gekozen voor pizza. (raar toch, een pizzakraam op je plein?)

Uiteindelijk, na een dag van 7-12 op school rondhangen was ik te moe om nog te feesten, want dat hadden we al een beetje gedaan natuurlijk.
Lekker in mijn bed gefeest en bijgeslapen! Wel kreeg ik nog een baantje aangeboden bij Kids World, een soort speeltuin maar ondertussen ook naschoolse opvang. Dit voor de eerste 3 weken van juli.. Toch maar afgeslagen, al klonk het als muziek in m'n oren. Maar ik krijg gelukkig 30 juni mijn lieve vriendinnetje op bezoek, dus heb ik geen tijd voor WERK!

Zaterdag heb ik een heerlijk dagje gehad op Baie Rouge. Op dit strand was ik nog niet geweest en dankzij Rene waren we hier nu toch even langsgereden. Lekker rustig en veeeel vissen. De volgende keer neem ik mijn onderwatercamera mee, zodat ik jullie uiteindelijk kan laten zien wat ik heb gezien, echt prachtig!
Daarna kreeg ik een (welverdiende?!!!) maaltijd voorgeschoteld. De kok had gekookt en was verrukkelijk! Een goede afsluiter van de dag.

Of dat nog niet genoeg was, kreeg ik in de ochtend ook nog een lekker ontbijtje. (ook verdiend?!!!) (lees: verse croissantjes, krentenbollen, FILET AMERICAN, lekker sapje)
Daarna kwam ik met het superidee om samen met Rene naar Fort Amsterdam te rijden. Een oude nederzetting achter een prachtig resort. Natuurlijk moesten we na het Fort ook genieten van het resort en hebben ons daar vermaakt met wat Corona's, heerlijk aan zee.

Na deze mooie ochtend met leuke kiekjes zijn we doorgereden naar Baie Orient, Bikini Beach, om daar een tapasje te nuttigen en te relaxen en hebben we uiteindelijk de dag afgesloten met.... ff wachte, ff wachte nog, pizzaaaaaa.. jalalala, jalalala, jalalalalalalala.

Na dit prachtige weekend verscheen toch echt weer die vervelende tijd op mijn wekker. 5.30u, opstaan. Weer een dagje voor de klas en weer een baan aangeboden gekregen. Dit keer was het de bijles van mijn mentor, nederlands, aan een local. (20$ per uur, dus .... uh, JA! IK DOE HET!) Ik ga dus de eerste 3 weken van juli waarschijnlijk een local nederlands geven voor zijn inburgeringscursus.

En toen was het tijd voor inkopen. Even Philipsburg onveilig maken met al ons geld.. of, was Philipsburg al onveilig en wilt iedereen ons geld?
Laura afgezet bij het postkantoor, omdat ze zo slim was geweest een brief te postte zonder zegel. Na een paar rondjes hadden Rene en ik ook een parkeerplaatsje te pakken en konden we aan de slag. Uiteindelijk hebben we Laura na 3uur weer ergens terug gevonden en zijn we uit eten gegaan, Fusion dit keer. Heeeeerlijk gegeten (lam), lekker flesje wijn (rood) en goed gezelschap: TOP! Indutten maar, en het is alweer dinsdag.

En op dinsdag ging het mis.. niet meer kunnen pinnen in de winkel en geen geld meer opnemen. Het is nog steeds een raadsel wat er met mijn pinpasje aan de hand is, maar morgen komt er duidelijkheid hopelijk.

Daarnaast heb ik ook weer een bezoekje gebracht aan de apotheek, blaasontsteking. Gelukkig ben je hier zo aan de beurt bij de dokter en hoef je (maar) 2,5 uur te wachten. Na deze 2,5 uur ging ik toch maar even vragen hoe lang het nog ging duren... nou, er zijn nog minimaal 3 wachtenden voor u, was het antwoord. Toen ik vroeg of ik niet een receptje kon krijgen omdat de apotheek om 5u sluit, vroeg ze: ooooh, waarom heb je dat dan niet gezegd? Ik kan je zo een receptje meegeven als ik het heb gecontroleerd. Fijn, zo'n behulpzame mensen! Ik kon gelijk mijn receptje gaan halen en slikken maar met die pillen. (mam, het zijn gele pillen, geen rare dingen denken nu he!)

Nu ben ik me aan het verheugen op een druk maar leuk dagje. We gaan namelijk morgen naar de Zoo en ik weet echt niet wat ik moet verwachten. Verder geef ik morgen het vak 'science'. En dit is echt dan weer wel op HOOG niveau. De meeste informatie die ik ga geven kreeg ik pas op de havo.. dus even wennen. Morgen een dagje plantenleer/dierenschema;'s.. (fotosynthese, consumenten/reducenten)

En voor ik ga afsluiten, (alvast) een hele grote HIEP HOERA voor het leukste vriendinnetje uit Zeeland! Gefeliciteerd mup!

En nog eentje voor ik ga afsluiten: BEDANKT CROLLIE! Ik heb mijn eerste (en enige?) kaart ontvangen vandaag. Heel erg lief, ben heel erg blij met je woorden.

Zo, en nu ga ik onder de wol.. lekker uitzieken van mijn verkoudheid en mijn pillen. 3 soorten heb ik zelfs langs mijn bed nu (mam: gele, wit/beige, roze.. dus ik word beter!)

doei lieverds

• 05 Juni 2013 - 07:50

Mam:

Jou krijgen ze er niet zo maar onder!
    Geniet van alle lieve en goedbedoelde woorden vanuit ons (nu iets zonniger wordend) Nederland.
    Onthoud maar lekkere recepten voor je eerste BBQ in Nijmegen, zodat we dat gelijk als het mooi weer is kunnen doen. xx

• 05 Juni 2013 - 09:08

Lynn:

Super leuk de bingo-avond! Dat van kids world, is dat van de moeder van Denzel? Dat was ze vorig jaar aan het opzetten. Ben benieuwd wat het geworden is!
    Wauw 20 dollar per uur, nou begrijp ik waarom al die leerkrachten dat doen! Super chill dat jij dat ook mag gaan doen!!
    Succes met je blaasontsteking en les! Maar dat zal vast wel goed komen, dus geniet ervan! Dat komt ook ongetwijfeld goed ;) xx