op een onbewoond ei-hei-land
Door: Auke
Blijf op de hoogte en volg Auke
22 Juni 2013 | Guadeloupe, Philipsbourg
Pfoe, even bijslapen hoor....
Ze zeggen dat die laatste weken van het schooljaar er altijd flink inhakken, dat wist ik natuurlijk al.. maar hier is het helemaal topdrukte! Nog even een paar uitjes in de laatste twee weken gepropt, rapporten gemaakt en de laatste dingen afronden.. vooral omdat er wel 5 leerkrachten weg gaan na dit schooljaar moet er een hoop geregeld worden. (organisatietalent is niet bij iedereen aanwezig hier!)
'Nog maar 10 werkdagen!!!!,' was het eerste dat ik hoorde op maandagochtend. En zo voelde iedereen zich.. nog 10 te gaan. Gelukkig kon ik op maandagmiddag alweer zeggen; nog maar 9.
De kinderen worden onrustig en het meeste werk is gedaan. Toch zetten we ze elke keer weer aan extra werk, werkboekjes, oefenen voor de afsluiting van het jaar.
Verder draai ik de laatste twee weken de klas en de afternoon school. Dit is een naschoolse opvang, waar de leerlingen huiswerk maken zodat ze daarna bij de 'echte' afternoon school de leuke activiteiten kunnen doen (kanoën, zwemmen, voetballen, dansen, enz...)
Op dinsdag nog wat laatste rapporten doorgenomen, de laatste avi's zijn ook binnen en het cadeau voor het afscheid van Nancy is bedacht! Kei origineel vonden ze het hier, een filmpje van elk kind dat begint met de zin: 'ik ga je missen omdat..... ' of: 'ik vind je ...... omdat.....'
De kinderen snapten het na een paar blunders al snel, dus na een dagje filmen was ik klaar, huppakkee, op de computer ermee.
Helaas, mijn laptop pakte de filmpjes niet, ik moet van de week dus nog een keertje alle blunders zien te filmen (want die zijn eigenlijk het leukste) en daarnaast natuurlijk alle gezichtjes in beeld zien te brengen, wat een klus.
Ook het afscheid van de directrice komt eraan.. daar moet ook voor geoefend worden (zonder dat ze dit merkt) en dat is nog best wel lastig met een actieve directrice! Pff!
We zijn uitgekozen om met de klas een lied te doen (en of ik dit even wil leren met de kinderen, want 'je bent zo muzikaal'.....) en daarnaast hebben we een hele leuke foto in een zelfgemaakt fotolijstje gedaan als cadeaus. Een leerling van de klas presenteert volgende week (dinsdag) de hele dag aan de directrice, praat alles aan elkaar en overhandigd de cadeaus.
De misliedjes en het lied voor de directrice op tafel, snel snel snel het refrein voorzingen. Ah, ze komt eraan, onze vriend die de wacht houdt heeft haar gespot bij groep 4.. sssssst, en we zetten in bij het 2e couplet van een misliedje om ons cadeau te verbloemen. En ze is weer weg, we krijgen het sein dat we verder kunnen: 'De Regina gaat je missen......lalalala' Ssttttttt, ze komt er weer aan!
Zo ging dit een uur lang door, maar wat kunnen ze goed 'liegen en bedriegen', net of ze dit dagelijks doen???? Aan de gezichtjes is niets af te lezen, dit is vaker gedaan!'
De vergadering van woensdagmiddag was geschrapt. Een flink heftig oudergesprek over zittenblijvers gehad, wat kunnen ouders toch lastig zijn!!! Helaas zien ze niet altijd het goede in voor hun eigen kind, waardoor 4 onderwijskundigen het tegen 1 ouder moeten opnemen..
Gelukkig, pfoe, het is weer tijd voor een vrije dag. Een vrije dag, tjsa.. dat viel toch weer even tegen. Eerst even het hele eiland afgereden voor de bank, uiteindelijk op school gewerkt voor de pabo en de afternoon school gedraaid. Het was toch weer 3 uur voor ik naar huis ging en toen kon ik gelukkig alles afreageren op Lizzy, waarmee ik gezellig heb geskyped. Ook nog even een zwaai naar papa en mama kunnen doen en afgesloten met een gesprekje en kusjes naar René!
Heerlijk genoten van frikandellen op dondagavond en biertjes gedronken. En let op, het waren frikandellen SPECIAAL! Genieten dus. Op tijd naar bed ging ook alweer niet lukken, maar was wel nodig geweest.
Vrijdag, DÉ dag. Het afsluitende dagje van het jaar. Nancy heeft dit vorig jaar geïntroduceert en de kinderen hadden het zo naar hun zin gehad dat ze dit jaar weer gaan. En ik sla een dagje op een onbewoond eiland natuurlijk niet af! Pinel, een onbewoond, beschermd eilandje, ligt hier 5 minuten varen vandaan. Je kunt voor een dollar of 5 heen en terug en de hele dag genieten van de natuur en de zee.
Er zijn ook 3 eettentjes, waarvan er 1 al gesloten is. Helaas is de regel hier dat de grond van de eigenaren is, maar wanneer deze hier overlijden of stoppen met het eettentje, er geen nieuwe geplaatst mogen worden. We hebben dus geluk want over een paar jaar is het hier alleen nog natuurreservaat.
Om 9u was het zover, de bus stond te ronken voor de school en na een paar heftige discussies (kinderen bedachten 5 minuten van te voren dat het leuk was om nog een paar ruzie's in te brengen, alsof we het niet zwaar genoeg hebben!!!!) konden we dan echt gaan. Een klein uurtje rijden (want die busjes gaan niet zo snel, bellen onderweg en snappen niet dat er ook in een automaat een schakel zit om de berg op te komen)
en we kwamen aan op de steiger. Na een boterhammetje konden we instappen en waren we binnen 5 minuten al op Pinel! We hadden geregeld dat de beste natuur-gids van St. Maarten (ja, er zijn hier serieus prijzen voor.....) ons zou begeleiden en met ons zou hiken, rond het eiland. Berg op, berg af, elk diertje en blaadje bekeken. Weer veel informatie het ene oor in, en soms ook nog een beetje onthouden!
Mooi uitzicht, maar het was toch echt tijd voor een duik!
Kinderen het water in, rust. We hadden gezorgd voor een typische lunch hier: kip en ribs, helaas geen friet maar brood. De kinderen, en ik, hebben gesmuld van dit festijn! Na een paar uurtjes, verrimpeld het water uit, een cakeje en chips.. uitsluitend nog een snorkelavontuur begonnen met onze gids, hij nam de helft van de kinderen mee snorkelen op de 'punt' van het eiland. TOP, HOU ZE MAAR VOOR DE REST VAN DE DAG! (en de rest van volgende week?) Uiteindelijk gelukkig allemaal heelhuids aangekomen bij de MAC, want dat kan na zo'n dagje natuurlijk niet ontbreken. Overladen met happy meals en het grote speelkwartier kon beginnen..
Wat een rust, toen alle ouders hun kind hadden meegenomen. Complimenten, de meeste ouders waren te VROEG! Maar een paar waren een half uur te laat. Knap! Ik stond perplex.
Relaxen, dat had ik nodig. Een hele lange douche, slaap en water. Uiteindelijk nog een drankje gedronken en genoten van de avond, maar toen was het echt tijd om bij te slapen en bij te komen.
Dit weekend is weer een stapje dichterbij, nog maar een weekje en dan ga ik mijn lieve vriendinnetje knuffelen! Maar eerst ga met Laura nog eens genieten van een lunch bij de Loterie farm, het strand en alle uitzichten.
Heerlijk, zo'n week waarvan je weet dat je niks hoeft voor te bereiden.
Maandag staat er namelijk een dagje Kidsworld op het programma! (als afscheid van Ria, de directrice) Daarnaast is dinsdag het afscheid van juf Ria.. een mis, een hele dag optredens en cadeaus en drank! Dit wordt genieten. Woensdag is nog een dagje films kijken en donderdag gaan de leerlingen proefdraaien in andere klassen, voor volgend jaar. En dan zit het er al weer op..... vrijdag.
Na deze week komen er alleen nog maar foto's van stranden, luxe, dolfijnen, en eilandjes online. Nog maar een maand, dan ben ik alweer thuis!
Geniet van het weekend,
toedels
Mooi uitzicht, maar het was toch echt tijd voor een duik!
Heerlijk, zo'n week waarvan je weet dat je niks hoeft voor te bereiden.
Geniet van het weekend,
toedels
22 Juni 2013 - 15:26
Lisanne:
Succes met de laatste loodjes.xx -
23 Juni 2013 - 21:28
Mam:
Dan moeten die nieuwe foto's ons ook maar in zo'n vakantiestemming brengen.